Poesie di Giorgio Sembenini


Home page  Lettura   Poeti del sito   Narratori del sito   Antologia   Autori   Biografie  Guida   Metrica   Figure retoriche



Veci
Sentč su l'orlo del tramonto
i veci i ciacola
udandosse goti de ricordi.

Sempre da par lori
i rampega su memorie
lassč en pingolon
sul lunario del vivar.

Ma no gh'č dubio
che drento de lori
ghe sia ancora
en fią de boresso.

Postandosse
a le sperangole de la carega,
i zuga co i giorni che a pian
i ghe sbrissia da le mane.

E l'č el zugo de la vita
che i ghe porta
en ofertorio al cel
ensieme a lo so anima
e a tre viole par ricordarse
de la primavera.


Home page  Lettura   Poeti del sito  Narratori del sito   Antologia   Autori   Biografie  Guida   Metrica   Figure retoriche