Poesie di Roberto Pinna


Home page  Lettura   Poeti del sito   Narratori del sito   Antologia   Autori   Biografie  Guida   Metrica   Figure retoriche



Si fessit possibili chistionai cun Alda Merini
Se fosse possibile parlare con Alda Merini.
dedicato a ALDA MERINI
chistionendi cun Alda

Robur : Ddu sciu,sciu meda de tui
tui Alda,tui frori de sa poesia,
tui chi bivis de notas,
tui chi has buffau
s'amarigosa tassa,
s'amargura battiada dolori.
Annus et annus inserrada,
apposentada, scarescia.
scarescia a su mundu,
sparessia, tottu troppu biancu
cumenti sa ni, murresa ne is pilus
e in su sentidu, e unu fogu,
su fumu de milli sigarettas..
biviasta prus attesu de nosu..
in s'inferru....

Alda: Ma chi può capire ?
solo chi ha condiviso smarrimento
e abbandono, lo struggimento di un cuore
speciale, solo chi ha provato a lottare
contro il male di vivere,
ma ancora di piu contro chi ti sbatte
in faccia il normale
se esiste il normale...

Robur: Su mundu est maccu,
Alda mia, ne is dis de nieddori,
ne is dis de dolori,
ne is dis grais,
ne is dis de abbandonu,
solu cun mei solu,
happu bolau cun tui,
sa poesia m'hat sarvau..

Alda: Ma a che è servito violentare,
scrivere su fogli troppo bianchi,
modulare, inventare, pensare ?
tutto fine a se stesso,
tutto troppo banale,
tutto già detto, tutto già scritto..
Non si può rappresentare,
spiegare lo smarrimento,
ogni momento una piccola morte,
ogni istante più lungo dell'altro..
un silenzio che fa male,
che che ci fa urlare dentro..

Robur : Deu puru happu zerriau,
zerriau a sa luna, zerriau a deus,
zerriau a mei, zerriau a s'amori scaresciu..
zerriau a chini no intendiat,
a tottus is surdus de sa terra..
ma sceti sa poesia.
sceti s'armonia m'hat sarvau-

Alda: La poesia, vera medicina,
taumaturgica poesia, alchimia,
magico momento che neanche
i poeti sanno spiegare..
ma avrei lasciato i fogli,
pensieri, carte, ogni velleità
letteraria, solo per sentirmi dire
una sola parola : ti Amo. Alda ti amo.

Roberto Pinna
Team Poetry's Dream- Amici di versi
Artisti Venezuela-Italia.
Sardo/italiano

Home page  Lettura   Poeti del sito  Narratori del sito   Antologia   Autori   Biografie  Guida   Metrica   Figure retoriche